soalan lazimJPNT | hubungiJPNT| aduanJPNT| petalamanJPNT

  • Bahasa Lain

greenbluered

´╗┐

Kempen Kesedaran Penanaman Pokok Pesisiran Pantai 2014

Jabatan Perhutanan Negeri Terengganu telah menganjurkan Kempen Kesedaran Penanaman Pokok Pesisiran Pantai 2014 yang bertemakan " Sayangi Rhu, Lindungi Pantai " pada 28 Ogos 2014 bertempat di Persisir Pantai Kemasik, Kemaman (Blok A) , Terengganu.

Kempen ini merupakan salah satu aktiviti di bawah Program Penanaman Pokok Bakau dan Spesis-Spesis Yang Sesuai Di Persisiran Pantai Negara yang bertujuan untuk memelihara dan memulihara pesisiran pantai negara. Jabatan berharap agar ianya menjadi pemangkin dan inspirasi kepada seluruh masyarakat yang cintakan kehijauan hutan untuk berganding bahu dan bekerjasama dalam memastikan warisan hijau khususnya di Negeri Terengganu dapat dikekalkan dan dinikmati secara berterusan.

pesisiran1

Pengarah Perhutanan Negeri Terengganu, Tuan Haji Azmi bin Nordin sedang ditemubual oleh radio Manis.fm berkenaan program yang akan dijalankan.

pesisiran2

Kempen Kesedaran penanaman pokok Pesisiran Pantai 2014 telah dirasmikan oleh Pengarah Perhutanan Negeri Terengganu, Tuan haji Azmi bin Nordin.

pesisiran3

 

pesisiran4