soalan lazimJPNT | hubungiJPNT| aduanJPNT| petalamanJPNT

  • Bahasa Lain

greenblueredMajlis Penanaman Pokok (CEPA) Siri 4 Sempena Sambutan Hari Orang Asli Sedunia Peringkat Sekolah

Pada 29 Ogos 2018 (Rabu), Majlis Penanaman Pokok (CEPA) Siri 4 Sempena Sambutan Hari Orang Asli Sedunia Peringkat Sekolah Anjuran Bersama Pejabat Hutan Daerah Terengganu Barat Dan Pejabat Pendidikan Daerah Hulu Terengganu  telah diadakan bertempat Sekolah Kebangsaan Sungai Berua.Turut serta dalam program ini ialah YBhg. Dato’ Haji Ahmad Fadzil Bin Abdul Majid, Pengarah Perhutanan Negeri Terengganu.

majlisCEPA Ogos1

majlisCEPA Ogos2

majlisCEPA Ogos3

majlisCEPA Ogos4

majlisCEPA Ogos5

Program Communication, Education And Public Awareness (CEPA) Di Sekolah Menengah Sains Setiu, Terengganu

Pada 14 Julai 2018 (Sabtu), Jabatan Perhutanan Negeri Terengganu (JPNT) dengan kerjasama Sekolah Menengah Sains Setiu, Terengganu telah menganjurkan Program Communication, Education And Public Awareness (CEPA) bertempat Sekolah Menengah Sains Setiu, Terengganu. Turut serta dalam program ini ialah YBhg. Dato’ Haji Ahmad Fadzil Bin Abdul Majid (Pengarah Perhutanan Negeri Terengganu), Pengetua Sekolah Menengah Sains Setiu, Pegawai Pendidikan Daerah Setiu, pegawai-pegawai kanan dan guru serta pelajar Sekolah Menengah Sains Setiu. Antara aktiviti yang diadakan ialah penanaman pokok dan gotong-royong. Tujuan utama program ini diadakan untuk menyemai semangat cintakan alam sekitar.

program1CEPA julai2018

program2CEPA julai2018

program3CEPA julai2018

program4CEPA julai2018

program5CEPA julai2018

program6CEPA julai2018

 

 

 

Majlis Sambutan Hari Raya Peringkat Wisma Negeri Terengganu 1439 H/2018

Majlis Sambutan Hari Raya Peringkat Wisma Negeri 1439H / 2018 yang melibatkan 8 jabatan iaitu Jabatan Perhutanan Negeri Terengganu, Jabatan Kerja Raya Terengganu, Jabatan Pengairan dan Saliran, Jabatan Kebajikan Masyarakat, Jabatan Bekalan Air, Suruhanjaya Perkhidmatan Negeri Terengganu, Jabatan Perancangan Bandar Dan Desa, dan Jabatan Pertanian Negeri Terengganu  yang telah diadakan pada 26 Jun 2018 (Selasa). Turut serta meraikan majlis ini, Menteri Besar Terengganu, Dr. Ahmad Samsuri bin Mokhtar serta isteri.

MajlisJamuanRaya 1

MajlisJamuanRaya 2

MajlisJamuanRaya 3

MajlisJamuanRaya 4

Program “Ihya Ramadhan”, CSR Dan Perjumpaan Ketua Pengarah Perhutanan Semenanjung Malaysia

Pada 5 Jun 2018 (Selasa) Bersamaan 20 Ramadhan 1439 H, Jabatan Perhutanan Negeri Terengganu telah menganjurkan Program “Ihya Ramadhan”, CSR dan Perjumpaan Ketua Pengarah Perhutanan Semenanjung Malaysia bertempat di Dewan Besar JPNT. Turut serta dalam program ini ialah YBhg. Dato’ Hj. Nor Akhirrudin Bin Mahmud (Ketua Pengarah Perhutanan Semenanjung Malaysia), YBhg. Dato’ Haji Ahmad Fadzil Bin Abdul Majid (Pengarah Perhutanan Negeri Terengganu), pegawai-pegawai kanan dan warga Jabatan Perhutanan Negeri Terengganu. Aturcara program pada sesi pagi ialah gotong-royong persiapan membuat bubur lambuk bertempat perkarangan Pejabat Hutan Daerah Terengganu Utara. Bagi aturcara program pada sesi petang ialah pengagihan bubur lambuk dan anak pokok kepada orang awam dan masjid. Pada program tersebut, YBhg. Dato’ Pengarah Perhutanan Negeri Terengganu telah menyerahkan sumbangan Kutipan Amanah Aman Palestin kepada Wakil Aman Palestin Negeri Terengganu. Manakala YBhg. Dato’ Ketua Pengarah perhutanan Semenanjung Malaysia telah menyerahkan sumbangan kepada pelajar-pelajar tahfiz. Penganjuran program ini dapat mengeratkan ukhwah dan semoga mendapat keberkatan serta kerahmatan Allah S.W.T jua.

programIlya1

programIlya2

programIlya3

programIlya5

programIlya6

programIlya7

programIlya8

programIlya9

 

Majlis Penyerahan Barangan Terpakai 2018

Pada 8 Mei 2018 (Selasa), Jabatan Perhutanan Negeri Terengganu telah mengadakan Majlis Penyerahan Barangan Terpakai Kepada YBhg Dato Pengarah Perhutanan Negeri Terengganu bertempat Dewan Besar Jabatan Perhutanan Negeri Terengganu. Program ini merupakan anjuran Persatuan Sukan Dan Kebajikan Jabatan Perhutanan Negeri Terengganu (PERSUKAT). Barangan tersebut akan diagihkan kepada rumah anak-anak yatim/ miskin dan mereka yang memerlukan.

AktivitiPERSUKAT 1

AktivitiPERSUKAT 2

AktivitiPERSUKAT 3

AktivitiPERSUKAT 4