soalan lazimJPNT | hubungiJPNT| aduanJPNT| petalamanJPNT

  • Bahasa Lain

greenblueredMajlis Tanaman Pokok di Pejabat Hutan Daerah Terengganu Barat

Pada 17 Februari 2015, Jabatan Perhutanan Negeri Terengganu telah mengadakan Mesyuarat Pengurusan Jabatan Perhutanan Negeri Terengganu Bil.2/2015 dan Majlis Tanaman Pokok di Pejabat Hutan Daerah Terengganu Barat. Turut hadir Pengarah Perhutanan Negeri Terengganu, Tuan Haji Azmi Bin Nordin dan pegawai-pegawai kanan Jabatan Perhutanan Negeri Terengganu.

TP 1

TP 2

 

TP 3

Lawatan Tapak Semaian, Ajil

Lawatan tapak semaian telah diadakan di Tapak Semaian Ajil, Terengganu pada 3 Februari 2015. Projek Tapak semaian, Ajil masih dalam proses pembaikian. Turut serta lawatan ini ialah Tuan Haji Mohd Fauzi Bin Abu Bakar, Timbalan Pengarah Perhutanan Negeri Terengganu dan pegawai-pegawai kanan Jabatan Perhutanan Negeri Terengganu.

LawatanTapak2

LawatanTapak3

LawatanTapak4

Lawatan Tapak Semaian Chalok, Setiu

Lawatan tapak semaian telah diadakan di Tapak Semaian Chalok Setiu, Terengganu pada 26 Januari 2015, selepas program gotong royong membersihkan Hutan Lipur Lata Tembakah. Turut serta lawatan ini ialah Tuan Haji Azmi Bin Nordin, Pengarah Perhutanan Negeri Terengganu dan pegawai-pegawai kanan Jabatan Perhutanan Negeri Terengganu.

TP1

TP2

TP3

TP4

Majlis Penyerahan 12 unit (Buah) Kenderaan Jabatan

Pada 3 Februari 2015, Jabatan Perhutanan Negeri Terengganu telah mengadakan Majlis Penyerahan Kenderaan bertempat di Dewan Batu 6, Pejabat Hutan Daerah Terengganu Utara. Turut hadir program ini, Tuan Haji Azmi Bin Nordin Pengarah Perhutanan Negeri Terengganu. Program ini disertai 40 orang termasuk pegawai dan kakitangan.

MPK2

MPK3

MPK4

MPK5

MPK6

MPK1

Program Gotong-Royong Membersihkan Hutan Lipur Lata Tembakah, Besut

Satu program gotong-royong telah diadakan di Hutan Lipur Lata Tembakah, Besut, Terengganu pada 26 Januari 2015. Program ini telah dilancarkan oleh Tuan Haji Azmi Bin Nordin, Pengarah Perhutanan Negeri Terengganu, pegawai-pegawai kanan dan renjer. Turut serta program ini ahli PUSPANITA(Persatuan Suri dan Anggota Perkhidmatan Awam) Jabatan Perhutanan Negeri Terengganu. Program ini bertujuan untuk membersihkan kawasan Hutan Lipur Lata Tembakah akibat banjir dan memupuk semangat cintakan kebersihan di kalangan kakitangan jabatan disamping membina semangat kerjasama.

G2

G1

G3

G4