soalan lazimJPNT | hubungiJPNT| aduanJPNT| petalamanJPNT

  • Bahasa Lain

greenblueredMajlis Jamuan Persaraan Dan Pertukaran Pegawai Jabatan Perhutanan Negeri Terengganu

Pada 21 Januari 2015, Jabatan Perhutanan Negeri Terengganu telah mengadakan Majlis Jamuan Persaraan dan Pertukaran Pegawai bertempat di Tingkat 8, Jabatan Perhutanan Negeri Terengganu. Majlis ini diadakan sempena meraikan persaraan pegawai iaitu Tuan Haji Nordin Bin Hamzah, En.Razali Bin Awang Hamat dan Sayed Hasan Bin Sayed Hasim. Manakala pertukaran pegawai Jabatan Perhutanan Negeri Terengganu iaitu Puan Salwani Binti Shamsuddin.

JP1

JP2

JP3

Majlis Perarakan Maulidur Rasul Tahun 1436H/2015M

Pada 3 Januari 2015, bersamaan 12 Rabiulawal 1436 H, Jabatan Perhutanan Negeri Terengganu telah mengikuti Perarakan Sempena Maulidur Rasul S.A.W. Perarakan ini sejauh 2.4 kilometer bermula 7.30 pagi dari Dataran Shahbandar menuju Stadium Negeri dalam cuaca bergerimis. Tengku Seri Temenggong, Raja Tengku Baharuddin Sultan Mahmud yang mewakili Sultan Terengganu, Sultan Mizan Zainal Abidin, berkenan berangkat dan merasmikan sambutan itu yang disertai 5,000 orang. Perarakan diiringi dengan selawat ke atas junjungan besar, Nabi Muhammad S.A.W di sepanjang perjalanan.

mrasul2

mrasul1


Teganukita : JPNT Hasil Inokulum Pokok Karas

teganukita

Pengarah Perhutanan Negeri Terengganu, Tuan Haji Azmi Bin Nordin.

Jabatan Perhutanan Negeri Terengganu (JPNT) bakal menghasilkan inokulum bagi memendekkan tempoh matang pokok karas lima tahun kepada tiga tahun, selain membantu pengusaha mendapatkan produk itu melalui agen berdaftar.

Pengarah jabatan itu, Azmi Nordin berkata, produk utama membentuk kayu gaharu dalam pokok karas itu dihasilkan dengan kerjasama Universiti Malaysia Terengganu (UMT) dan dijangka siap akhir tahun ini. Baca selanjutnya...

 

 

Majlis Jamuan Pertukaran Pegawai Jabatan Perhutanan Negeri Terengganu

Pada 1 Januari 2015, Jabatan Perhutanan Negeri Terengganu telah mengadakan Majlis Jamuan Pertukaran Pegawai bertempat di Restoran Matahari, Kuala Terengganu. Majlis ini diadakan sempena pertukaran pegawai Jabatan Perhutanan Negeri Terengganu iaitu En. Azhar Bin Anuar (Pegawai Hutan Daerah Terengganu Selatan), En. Mohd Firdaus Bin Jamel (Pegawai Hutan Daerah Terengganu Barat), En. Nuazri Bin Sedik (Pegawai Hutan Daerah Terengganu Utara) dan En. Mohd Fauzi Bin Taliyang (Penolong Jurutera).

 mpp1 640x480

Tuan Haji Azmi Bin Nordin, Pegarah Jabatan Perhutanan Negeri Terengganu memberi ucapan.

mpp2 640x480

mpp3 640x480

mpp4 640x480

mpp5 640x480

mpp6 640x480