soalan lazimJPNT | hubungiJPNT| aduanJPNT| petalamanJPNT

  • Bahasa Lain

greenblueredMOUNT BEREMBUN GREEN CHALLENGE 2013

{gspeech style=1 language=ms}

Tahniah diucapkan kepada 3 peserta yang telah mewakili Jabatan Perhutanan Negeri Terengganu (JPNT) dalam larian Mount Berembun Green Challenge 2013 yang telah diadakan pada 16 Mac 2013 di Hutan Lipur Air Terjun Chemerong, Dungun. Larian yang dianjurkan oleh Persatuan Kembara Negara (KEMBARA) ini melibatkan 680 orang peserta dari seluruh pelusuk negara dan juga antarabangsa mempertandingkan beberapa kategori larian di antara 14.2 km sehingga 28 km.

JPNT telah memenangi tempat pertama melalui Cik Che Engku Nor Amiza, manakala Cik Veronica dan Cik Maziah masing-masing mendapat tempat ke-8 dan ke-24 bagi Kategori Wanita (Tertutup). TAHNIAH sekali lagi diucapkan buat semua!!!

{/gspeech}

PERARAKAN MAULIDUR RASUL TAHUN 1434H/2013M PERINGKAT NEGERI TERENGGANU

{gspeech style=1 language=ms}

Pada 24 Januari 2013 yang lalu, Jabatan Perhutanan Negeri Terengganu telah menyertai Perarakan Maulidur Rasul Tahun 1434H/2013M Peringkat Negeri Terengganu. Seramai 36 orang peserta yang terlibat terdiri daripada Pegawai-pegawai Kanan, Renjer-renjer Hutan dan lain-lain telah berarak dari Dataran Syahbandar pada jam 8.00 pagi.

Perarakan diiringi dengan selawat ke atas junjungan besar, Rasulullah S.A.W di sepanjang perjalanan sejauh 2.5 km dan berakhir di Stadium Negeri, Jalan Sultan Mahmud.

{/gspeech}