soalan lazimJPNT | hubungiJPNT| aduanJPNT| petalamanJPNT

  • Bahasa Lain

greenblueredMesyuarat Pembukaan Dan Penutupan Pelaksanaan Audit Luaran

Pada 14 Januari 2016 (Khamis), Jabatan Perhutanan Negeri Terengganu telah mengadakan Mesyuarat Pembukaan Dan Penutupan Pelaksanaan Audit Luaran Sistem Pengurusan Kualiti (SPK) MS ISO 9001:2008oleh AJA EQS Certification (M) Sdn Bhd. Pasukan audit telah diketuai oleh Pn. Sharifah Aishah dan dibantu oleh Cik Amira Abd Rahaman dan En. Edy Izzady.

Audit1

Audit2

Audit3

 

Bengkel Kemajuan Pembangunan Projek T-ifms

Pada 12 Januari 2016 (Selasa), Jabatan Perhutanan Negeri Terengganu telah mengadakan “Bengkel Kemajuan Pembangunan Projek T-ifms bertempat di Hutan Lipur Sekayu. Tujuan bengkel diadakan ialah untuk memberi latihan pengguna Sistem Pre-f dan Sistem Tanda pokok di lapangan. Kakitangan telah diberi pendedahan menggunakan tablet mobile untuk memasukkan data Pre-F dan Tanda Pokok di lapangan. Pasukan perunding dari Universiti Teknikal Malaysia Melaka (UTEM) yang diketuai oleh Dr. Othman bin Mohd memberi latihan dan tunjuk ajar kepada kakitangan Jabatan Perhutanan Negeri Terengganu.

Bengkel T-ifms1

Bengkel T-ifms2

Bengkel T-ifms3

Bengkel T-ifms4

Sambutan Maulidur Rasul Tahun 1437H/2015M Peringkat Negeri Terengganu

Pada 24 Disember 2015 (Khamis), bersamaan 12 Rabiulawal 1437 H, Jabatan Perhutanan Negeri Terengganu telah menyertai Sambutan Maulidur Rasul S.A.W peringkat Negeri Terengganu. Sambutan tersebut telah diadakan di Stadium Negeri, Kuala Terengganu. . Sultan Terengganu, Sultan Mizan Zainal Abidin berkenan berangkat ke Majlis Perasmian Sambutan Maulidur Rasul peringkat negeri. Turut hadir Menteri Besar Negeri Terengganu, Datuk Seri Ahmad Razif Bin Abd Rahman. Sambutan tersebut diiringi dengan selawat ke atas junjungan besar, Nabi Muhammad S.A.W.

perbarisanmaulidur1

perbarisanmaulidur3

perbarisanmaulidur2

 

Lawatan Kerja Pembalakan Dalam Air

Pada 6 Januari 2016 (Rabu), Jabatan Perhutanan Negeri Terengganu telah mengadakan aktiviti “Lawatan Kerja Pembalakan Dalam Air” bertempat di Tasik Kenyir. Tujuan lawatan ialah untuk melihat teknik-teknik menjalankan pembalakan dalam air. Turut serta dalam lawatan ini ialah YBhg. Dato’ Haji Azmi Bin Nordin, Pengarah Perhutanan Negeri Terengganu dan pegawai kanan.

LawatanPembalakanAir1

LawatanPembalakanAir2

LawatanPembalakanAir3

Ceramah Maulidur Rasul Dan Penyampaian Hadiah Kejohanan Sukan PERSUKAT

Pada 23 Disember 2015 (Rabu), Jabatan Perhutanan Negeri Terengganu telah mengadakan ceramah maulidur rasul 1437H/2015M bertempat di Dewan Jabatan Perhutanan Negeri Terengganu, Batu Enam. Ceramah telah disampaikan oleh Ustaz Haji Ahmad Roslim bin Ja’afar, Imam Masjid Sultan Ismail Chendering, Kuala Terengganu. Selepas ceramah maulidur rasul, acara penyampaian hadiah kejohanan Sukan PERSUKAT telah diadakan. Hadiah telah disampaikan oleh YBhg. Dato’ Haji Azmi Bin Nordin, Pengarah Perhutanan Negeri Terengganu. Juara keseluruhan kejohanan sukan PERSUKAT 2015 telah dimenangi oleh ibu pejabat Jabatan Perhutanan Negeri Terengganu. Turut hadir dalam majlis tersebut ialah pegawai kanan dan kakitangan Jabatan Perhutanan Negeri Terengganu.

ceramahmaulidur1

ceramahmaulidur2

Penyampaian hadiah kejohanan Sukan PERSUKAT

hadiahpersukat2

hadiahpersukat1